Hvad betyder EU roaming?

By | May 17, 2017
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

De eksisterende roaming afgifter når du benytter din mobildata i udlandet forsvinder 15. juni 2017. Det betyder, at du i fremtiden ikke behøver at bekymre dig om ekstra regninger, når du benytter din mobil i EU.

Dog sker der andre ændringer, som får betydninger for dig som kunde. De fleste mobilselskaber har allerede nu taget konsekvensen af afskaffelsen af EU roaming, og det ses ved at der kommer højere abonementpriser for forbrugerne. Det skyldes, at det fremover, fra d. 15. juni 2017, er teleselskaberne der skal betale regningen for roaming, og en af de eneste måder hvorpå de kan indkræve de penge igen, er ved at forhøje abonnementpriserne for forbrugerne.

Det betyder, at de fleste mobilselskaber hæver priserne med 10-20 kr. om måneden for deres abonnementer. I flere tilfælde ses det også, at teleselskaberne laver differencerede abonnementløsninger, dvs. EU roaming abonnementer som kan bruges i DK og i udlandt, og ‘almindelige abonnementer’ som KUN kan benyttes i DK.

Vær derfor meget opmærksom på om du har det rigtigt abonnement, inden du skal ud og rejse.

Det kan også i den forbindelse være en god ide, at se på, om der kan være penge at spare ved at skifte til en anden udbyder end der benyttes i dag.

Tjek de aktuelt bedste priser lige her: Danmarks bedste og billigste mobilabonnement